Гледане на кафе. Ръководство по гадаене на бъдещето. Символи и фигури

Ръководство по гледане на кафе. Основни символи и фигури при гадаене. Възможност за безплатно гледане и гадаене на бъдещето онлайн. За разлика от т.нар. „Джезве“ тук гледането не е виртуално и автоматично, а е от жив, посветен човек!

Ако искате да получите безплатно гледане на кафе, направете СЛЕДНОТО:

 1. След като прочетете това ръководство, пригответе си кафето и снимайте утайката, така че да се вижда добре;
 2. напишете в коментар под тази публикация подробно какво виждате в чашата. Описанието трябва да е на кирилица, дълго поне 4-5 изречения;
 3. при попълването на полетата за коментара посочете реален имейл адрес, за да можем да се свържем с вас.
 4. Ако коментарът ви е достатъчно подробен, ще се свържем с вас и трябва да ни изпратите снимката на вашата утайка, по която да стане гадаенето.
 5. Ако желаете платено гледане на кафе, уточнете го изрично в коментара си, за да ви изпратим условията това да стане.

Гледане на кафе е популярен ритуал, чрез който можете да разтълкувате бъдещето си. Тук Ви предлагаме подробно интервю с ходжа Беркант, който успешно практикува гледане на кафе.

Вижте също така и това ТУК: Подробен наръчник на символите и фигурите при гледане на кафе!

Ходжата съветва изцяло да се доверявате на интуицията и въображението си при извършване на ритуала.

ВЪПРОС: Какво представлява ритуалът гледане на кафе по символите в чашата?

ХОДЖА БЕРКАНТ: Гадаенето по фигурите в чашата от кафе е обичай, редовно практикуван в държавите от Близкия Изток, където така нареченото турско кафе е на висока почит.

Целта му е предвещаване на бъдещето и разкриване на настоящето, използвайки утайката от кафе, останала в чашата и чинийката.

Всеки един от знаците и образите, оформили се в порцелановите съдове имат своето значение. Благодарение на тях, Вие може да предположите какво Ви предстои и да отгатнете определени ситуации, преди те да са се случили.

Самото тълкуване на образите при гледане на кафе, често зависи от личността на гадателя. Лицата, които се заемат с извършването на този древен ритуал трябва да са надарени с въображение, опит и силна интуиция, за да предадат на лицето срещу тях пълна и точна информация за бъдещето, което го очаква.

Аз самият считам този ритуал за изключително успешен и безопасен метод за врачуване. Тук не съществува риск нито за гадателя, нито за лицето, на което се гледа.

Освен това не е необходимо човек да бъде професионалист, за да умее да гледа на кафе.

Трябва да отбележа, че гадателите с по-голяма практика имат предимство пред начинаещите, защото виждат знаците в чашата много по ясно и умеят бързо да интерпретират тяхното значение.

Вижте също и ТОВА: Гледане на зарове от ходжа Беркант!

ВЪПРОС: Как да подберем кафето, което ще даде утайка, пораждаща значения за бъдещето?

ХОДЖА БЕРКАНТ: За този вид врачуване не се нуждаете от специална марка кафе. Ако искате обаче да се насладите на вкуса и аромата на горещата напитка, най-добре си вземете някоя специална марка турско кафе.

гледане на кафе в Турция

Ритуалът по гледане на кафе се практикува редовно в държавите от Близкия Изток

Методът на приготвяне е елементарен, защото всичко, от което се нуждаете е чашка студена вода, пълна лъжичка кафе и захар на вкус. Компонентите се смесват в джезве, което се слага на котлон. Нека кафето да ври на много бавен огън.

Хубавото турско кафе се приготвя върху нагорещени въглища или пясък, но поради липса на подобни условия, може да го сварите, използвайки най-обикновен котлон.

След като се образува пяна, кафето се маха от огъня, за да се поохлади и пак се загрява. Когато напитката кипне 3 пъти, може да се насладите на неповторимия й вкус, след което да пристъпите към врачуване.

ВЪПРОС: Какво кафе можем да ползваме за гадаенето, което се намира на българския пазар, и каква чаша?

гледане на кафе върху въглища или пясък

Обикновено турското кафе се приготвя върху нагорещен пясък

ХОДЖА БЕРКАНТ: По принцип всеки вид ситно смляно кафе може да бъде използвано за врачуване. На пазара изобилства от разновидности и марки, от които може да си приготвите ободряващата напитка.

Що се отнася до чашата – запомнете, че е много важно да налеете турското кафе в обикновена бяла чаша. Светлият фон допринася за ясното разграничаване на формите и символите.

ВЪПРОС: Когато искаме да си го направим сами безплатно, на какво трябва да обръщаме внимание най-напред?

ХОДЖА БЕРКАНТ: Има хора, надарени с интуиция и дар слово, които успешно тълкуват символите, образували се от утайката.

Гледането на кафе за тях не представлява никаква трудност и те с удоволствие включват въображението си и без затруднения разгадават живота, мъката и радостта на човека срещу себе си.

По време на гадене е нужно да следвате две прости правила. Първото от тях е, че не трябва да врачувате сами на себе си. Изключение могат да бъдат случаите, при които се обучавате. И второ – церемонията по гледане на кафе трябва да започне от дръжката на чашата.

ВЪПРОС: Как се възприема един символ – отделно или в неговия контекст (заобикалящи го символи)?

ХОДЖА БЕРКАНТ: При гледането на кафе от голямо значение е позиционирането на всеки един символ в чашата.

Всеки гадател вижда образувалите се знаци по собствен начин, като те могат да се интерпретират както по отделно, така и заедно.

За най-достоверно врачуване, аз препоръчвам да тълкувате символа и заобикалящите го изображения. Те са много важни за разгадаване на бъдещето.

Не се препоръчва една и съща чаша да се тълкува от двама гадатели

Не се препоръчва една и съща чаша да се тълкува от двама гадатели

ВЪПРОС: Има ли някакви общи правила за гледане на кафе, които всеки начинаещ и напреднал трябва да спазва?

ХОДЖА БЕРКАНТ: Както вече казах всеки интерпретира това, което вижда в чашата по свой собствен начин.

Важно е да не гадаете символите в своята собствена чаша, а само в тази на други лица. Една и съща чаша не трябва да се тълкува от двама различни гадатели.

Обръщайте внимание на символите – големите символи са много важни, докато малките са знак за нещо незначително, което няма да доведе до кардинални промени в живота Ви.

И едно последна важно правило, което искам да добавя е това, че врачуването започва винаги от дръжката на чашата. Символите в нея трябва да се гадаят от дясно наляво, а ако лицето, на което се гледа е левак, то знаците в чашата се тълкуват обратно – от ляво надясно.

Не на последно място, един добър гадател има нужда от интуиция и отлично познаване на значенията на образите, които се виждат в чашата.

Логиката също е много важна при извършването на този ритуал. Вие се нуждаете от нея, за да може успешно да разгадаете знаците на съдбата.

ВЪПРОС: Как трябва да се подготвим за гледането на кафе?

ХОДЖА БЕРКАНТ: Ритуалът започва още със самото пиене на кафето, като това трябва да се случва от една и съща страна на чашата. Оставете последната глътка, преди да обърнете чашата, за да помогнете на утайката за образуването на правилни и ясни фигури.

При последното отпиване, задължително си намислете желание. При гадаенето ще стане ясно дали то ще се сбъдне.

Поставете чинията с дъното надолу върху горната част на чашата. С плътно затворения комплект направете три хоризонтални кръгови движения. Те трябва да следват движението на часовниковата стрелка.

Това действие ще помогне на утайката да се разпредели равномерно. Като притискате чашката и чинийката плътно, с бързо движение обърнете кафето.

След цялата тази церемония, трябва да оставите чашката за няколко минути, за да изсъхне утайката.

Ако се интересувате от любовния живот, който Ви очаква, трябва да поставите пръстен върху чашата. Ако се стремите към богатство, задължително сложете монета върху обърнатата чаша.

ВЪПРОС: Как протича самия ритуал на гледане на кафе?

ХОДЖА БЕРКАНТ: След като вече сте обърнали чашата върху чинийката, трябва да се концентрирате върху утайката.

За да улесня читателите, искам да дам няколко примера за значението на утайката при гледане на кафе.

Ако една голяма част от нея е се намира върху чинийката, трябва да знаете, че това е положителен знак. Тълкува се като освобождаване от всички проблеми и притеснения.

Ако падналата утайка образува издутина върху чинийката, в близко бъдеще ще получите финансови облаги.

Понякога чашката може да залепне за чинийката и отделянето й да се случи по-трудно. Това е знак от висши сили, с който ясно Ви се казва, че не е необходимо да пристъпвате към гадаене, защото всички желания на лицето, което е пило от чашата ще се сбъднат.

гледане на кафе и разделяне на секции

Според някой гадатели, утайката на дъното на чашата се свързва с миналото

ВЪПРОС: Бихте ли обяснили как се разделя чашата на секции и какво представлява всяка една от тях?

ХОДЖА БЕРКАНТ: За да се разгадаят правилно символите и знаците е необходимо да се обръща внимание на разположението им в чашата.

Има няколко метода, като всеки гадател трябва да се спре само на един от тях и да го спазва при извършване на ритуала.

Аз ще Ви разкрия всички варианти на разделяне на чашата при гледане на кафе, но нека читателите сами да преценят кой от тях ще използват при извършване на ритуала.

– Чашата се разделя на 5 секции, като всяка от тях се свързва с различни периоди и проблеми. От дръжката мислено поставете една хоризонтална линия, която да раздели чашата на две.

Лявата част се свързва с настоящето, а дясната с бъдещето. Вътрешната страна на чашата, която се намира от страната на дръжката, говори за любовния живот, а по срещуположната стена може да се съди за финансовите постъпления или проблеми. Дъното на чашата се свързва с битови и семейни въпроси.

– При втория метод на гадаене, трябва да си представите, че една хоризонтална линия разделя чашата на две половини, като отново използвате дръжката за ориентир. Цялата лява половина на чашата се свързва с положителни събития, а дясната – с отрицателни.

След това си представете една успоредна на дръжката на чашата линия, която отново я разделя на две части. Тази половина, която е откъм страната на дръжката се отнася до далечното бъдеще, докато срещуположната част предсказва събитията в близко бъдеще.

– Друг метод за гледане на кафе е този, при който чашата се разделя на две части. Символите, които са на дъното се свързват с бъдещи събития, а тези в близост до ръба – с настоящето.

– При последния метод, на който може да заложите чашата трябва да се раздели на три три – дъно, среда и горна част. Образите, които попадат във всяка една от тях имат своето съдбоносно значение.

В дъното на чашата са разположени символи, свързани със събития от миналото. Те се отнасят най-вече до дома, семейството и роднински отношения. Средната част се свързва с настоящето, а по горната секция може да се гадае за бъдещи събития.

ВЪПРОС: Какво е значението на размера на конкретния символ при гледане на кафе и близостта му до дръжката на чашата?

ХОДЖА БЕРКАНТ: Големината на символите има голямо значение при гледането на кафе. Тук важи правилото, че колкото по-големи са знаците в чашата, толкова по-важно е събитието, което предстои да се случи.

Моята практика показва, че тази теория наистина действа. Често ми се случва при гледане на кафе да видя големи и малки по размер символи.

Научил съм се да обръщам особено внимание на по-едрите и обемисти знаци, защото те са много по-важни за бъдещето от малките обозначения.

Що се отнася до близостта им до дръжката на чашата, мога да каже, че всеки гадател има свой собствен метод на тълкуване.

Някой обръщат сериозно внимание на факта, че определен символ се намира в близост до дръжката, други пренебрегват това обстоятелство.

Аз обаче свързвам символите до дръжката на чашата с къщата или любовния живот на лицето, на което гледам.

Символите както в чашата, така и в чинийката имат своето значение

Символите както в чашата, така и в чинийката имат своето значение

ВЪПРОС: Как да тълкуваме символите в чинийката и техния цвят (яркост)?

ХОДЖА БЕРКАНТ: При извършване на ритуала гледане на кафе всички фигури и форми, които се появяват в чашата имат разнообразни значения и могат да се интерпретират по различен начин.

Всеки гадател може да тълкува чашата на лицето срещу себе си, използвайки свой собствен, уникален метод. Това е така, защото различните личности интерпретират видените символи, доверявайки се на собствената си интуиция и дарба.

При гледане на кафе, професионалистите врачуват, използвайки фигурите, които се образуват както в чашата, така и върху чинийката.

Чинийката се свързва с дома на лицето, на което се гадае. От нея може да разберете подробности за бъдещия любовен живот на човека срещу вас.

Символите в чашата се свързват най-вече с бизнес, работа, инвестиции, здраве, семейни и приятелски отношения.

Разбира се, яркостта на фигурите също имат значение. По-светлите от тях се свързват с положителни събития, докато тъмните фигури вещаят неприятности.

Също и ТОВА е интересно: Гадаене и молитви от Корана!

Искам да Ви обърна специално внимание на знаците в чинийката. За да получите максимално точна информация за бъдещето на човека, на когото гледате е необходимо чинийката също да бъде разклатена, преди утайката да изсъхне.

Оттам насетне, всичко е въпрос на въображение и интуиция.

ВЪПРОС: Как да подходим към самите символи, които виждаме и да извадим значещите образи от тях?

ХОДЖА БЕРКАНТ: Символиката е изключително важна, ако искате да бъдете професионалисти в гледането на кафе.

Необходима Ви е доста фантазия, за да разгадаете знаците на съдбата. Има много фигури, които могат да се тълкуват самостоятелно и такива, които трябва да се свържат с друг знак, за да се разгадае смисълът, който носят.

Типичен пример за самостоятелни знаци са например портмоне, което се свързва с пари или сърце, което е символ на любов, привързаност, хармония.

Гледане на кафе фигура на ангел

При гледането на кафе ангелът се свързва с добри новини

ВЪПРОС: Бихте ли дали набързо основните значения на най-популярните символи?

ХОДЖА БЕРКАНТ: Разбира се, че ще се опитам да Ви просветя в тайните на символите, но както всички знаете гледането на кафе не е никак лесно и въображението има съществена роля при извършването на ритуала.

Ако все пак имате таланта да разпознавате фигурите, които се образуват от утайката на кафе, то може да се възползвате от значенията им, които ще Ви разкрия в следващите редове.

И още нещо ТУК: Гадаене на листа от рози и магии за любов!

Предполагам, че всички са наясно за символиката на пръстена. Той се свързва с предложение за брак или нова любов.

Лъкът предвещава щастливо събитие, а вратата нови възможности, които стоят пред Вас.

Ако в чашата има птица или ангел – това означава добри новини. Луната символизира любов, а полумесеца – успехи.

Често в порцелановия съд се появява палма, която предрича ваканция или пък цвете – белег на щастие.

Паякът се свързва с пари, а гнездото с бременност.

Точно както и в реалния живот, кучето е символ на приятелство. Ако го откриете сред другите образи в чашата, трябва да знаете, че има човек на когото може да разчитате.

Рибата е сигурен знак за издигане в службата и кариерни постижения, докато октоподът е предупреждение за попадане в рискова ситуация.

Ножът предупреждава, че ще се разделите с приятел или любим човек.

Един символ почти винаги присъства в чашата при гледане на кафе и това е планината. Тя е знак за пречки, които трябва да преодолеете. За да разберете дали ще се справите успешно с тях, трябва да обърнете внимание и на останалите фигури, разположени в близост до планината.

Ако в чашата има вулкан – трябва да знаете, че лицето, на което гледате ще изпадне в неприятна ситуация и няма да успее да овладее емоциите си.

Дяволът се свързва с евентуална бъдеща опасност, а ковчегът е символ на тежко заболяване.

В общи линии това са символите, които често присъстват в чашата при гледането на кафе.

Погледнете и ТОВА: Гадаене по месечния цикъл и магия с мензис!

Надявам се с тази информация да помогна на читателите при тълкуване на бъдещето.

ВЪПРОС: Кои са финалните стъпки, които се предприемат в края на ритуала по гледане на кафе?

ХОДЖА БЕРКАНТ: Ритуалът по гледане на кафе приключва с един много важен жест, който всеки уважаващ себе си гадател знае.

Лицето, на което се врачува трябва да постави десния си палец на дъното на чашата с утайка и да го завърти от ляво надясно (по посока на часовниковата стрелка).

По този начин ще се образува нова фигура в чашата, която ще помогне за тълкуване на мислите и чувствата, които го терзаят в момента.

Това действие има още една символика. Често при завъртането на пръста аз предлагам на лицето, на което гадая да си намисли едно желание. От образувалата се фигура може да се тълкува дали то ще се сбъдне или не.

Това е всичко, което знам и мога да споделя с читателите на сайта.

Държа още веднъж да подчертая, че ритуалът по гледане на кафе не е детска игра. За него се изисква въображение, интуиция и не на последно място познаване на значението на символите и знаците.

Enjoyed this post? Share it!

 

4 коментара по “Гледане на кафе. Ръководство по гадаене на бъдещето. Символи и фигури

 1. от страната от която пих кафето се появи образ на мъж.под него орел.от лявата страна тояга,до него буквата З ;от дясно формата на вълк която е захапало едно кученце.

 2. Благодаря за шанса, който ми давате чрез гледането на кафе
  Различавам няколко фигури: скорпион с вдигната опашка стои на пътя ми, буквата К, С, няколко образа на мъже, голяма жаба, голям ключ. След като си завъртях пръста и намислих желание, ми излезе малко мече, за което мисля, че няма да ми се сбъдне желанието ми. Бих желала да зная повече неща за бъдещето, бизнес, работа, любов, жилище, семейство, здраве на мен и близките ми.

  Искрено Ви благодаря за предложението за гадаене на кафе.
  Оставям на вас да ми кажете за напред какво да очаквам от живота.
  Благодаря Ви, Ходжа Беркант!

Напиши коментар за връзка с ходжата!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *